Pieni sukantekele

Kummitytsälle pitäisi neuloa sukat jalkojen lämmikkeiksi, mutta saas nähä tuleeko sukkaa vai meneekö lankaa hukkaan. Tällä hetkellä tekele on noin kuutisen senttiä pitkä. Pari viikkoa sitten se oli melkein 20 cm, mutta purin sen atomeiksi (kuten huomaa kiharaisesta langasta). Päätin lisätä silmukoita, niin jää vähän kasvuvaraakin. Kauhea vaiva 4 silmukan takia... Onneksi työ on taas kiltisti puikoilla.

Sukan neulominen on kyllä yksi tympeimpiä neulomuksia mitä on keksitty. Puikot tippuu jos neuloo liian löysää ja karanneita silmukoita on hankala saada kiinni, jos neuloo liian tiukkaa. Onneksi mie sentään osaan neuloa kantapään. Onnistuu ihan kiroilematta ja melkein ohjeista lunttaamatta. 

Onneksi nykyään on saatavilla valmiiksi raidoitettuja lankoja, niin ei tarvitse sählätä langanvaihdon kanssa. Tosin tämän perusmallin ajattelin tehdä varrestaan raidallisen ja muutoin yksivärisen. Ja kun itseään pitää kiusata, niin valitsin langaksi ohuen Novitan Nallen ja puikot kokoa 2½. Lankapussukassa oli vajaa kerä marjaretken lakkaa, jonka pitäisi riittää molempiin varsiin. 

Sukan varsi aluillaan. Melko vaatimattoman näköinen neulomus, yritin kuvakulmalla tehdä siitä mielenkiintoisemman.


Kommentit

 1. Neulominen on mielenkiintosta, seuraan monesti kun avokki vääntää sukkaa... Blogin fontti on mun mielestä vähän huonosti luettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fontti on kieltämättä vähän vaikeasti luettava. Taustakuvakaan ei ole paras mahdollinen. Mitä enemmän tuota tuijottelee, sitä enemmän se muistuttaa veren tahrimalta. Pitää tässä joku päivä vaihtaa molemmat fiksummaksi.

   Poista
 2. opetakko mut ompelemaan kaulahuivin ja pipon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos ommella tahot, niin ei muuta kuin kangaskauppaan ostamaan villakangasta. Kaulahuivin saa nopeasti, kun leikkaa vaan pakalta sopivan levyisen pätkän ja huolittelee tarvittaessa reunat. Piis ov keik :) Pipaa varten kannattaa vilkaista käsityölehtiä (huom! naisten) ja etsiä sieltä kiva malli kaavoineen ja ohjeineen :)

   Poista
 3. tulleeko lähheisille pehmeitä paketteja jouluna? :---) parraita semmoset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tällä vauhdilla ainakaan tämän vuoden jouluksi :D

   Poista

Lähetä kommentti